Wil je je domein met website naar HTMLklus Webhosting verhuizen? Met onderstaand stappenplan kan je je website zonder downtime makkelijk overzetten. Heb je nog vragen over de verhuis stappen? Je kunt ons altijd bereiken via voor al je vragen.

Heb je geen tijd om je website te verhuizen of vind je het toch te ingewikkeld? Je kan ook gebruik maken van de verhuis service. Vanaf € 35,00 verzorgt HTMLklus de verhuizing. Stuur een bericht met je website informatie naar voor een prijsopgave.

 

1. Opzeggen bij je huidige hosting provider

Voor je kan verhuizen moet je het hostingpakket bij je huidige hostingprovider opzeggen.  De opzegtermijn verschilt per provider. Het is van belang dat je op tijd kenbaar maakt aan je huidige provider dat je van plan bent om je website naar HTMLklus Webhosting te verhuizen. Geef duidelijk aan met ingang van welke datum je op wilt zeggen om vervelende verrassingen te voorkomen.Vraag een schriftelijke of digitale bevestiging van je opzegging. Let op! Zeg nu niet meteen je provider op, lees eerst het complete stappenplan. In sommige gevallen is het, om downtime te voorkomen beter om bij je huidige hostingprovider het hostingpakket pas op te zeggen als de verhuizing al in gang is gezet.


2. Voorbereidingen om je domeinnaam te verhuizen

Om je domeinnaam naar HTMLklus  te kunnen verhuizen moet je een aantal dingen controleren en eventueel door je huidige hostingprovider aan te laten passen. Verifieer de volgende punten voor je de verhuizing gaat indienen:

 1. Controleer of de domeinnaam op jouw naam staat en of je e-mail adres nog klopt.Voor een .nl-domeinnaam kan je de gegevens controleren op www.sidn.nl, voor een .be-domeinnaam op www.dns.be, voor een .eu-domeinnaam op www.eurid.eu en voor alle overige extensies kan dat via www.whois.sc.
 2. Wanneer je e-mail adres of andere contact gegevens niet kloppen, laat die dan aanpassen door je huidige hostingprovider.
  Let op! Hier kunnen kosten aan verbonden zijn.
  De houdernaam wordt bij de verhuizing automatisch aangepast naar de gegevens die je invult bij de bestelling.  Staat bij de whois informatie van jouw domein een e-mailadres zoals bvijvoorbeeld dan is het makkelijker om dat e-mailadres aan te (laten) maken en het scheelt je de extra kosten van een trade. (een trade kost meestal dezelfde prijs als wat je betaald hebt voor de registratie van het domein)
 3. Bij de meeste domeinen dien je bij de vorige hostingprovider een verhuiscode (token) aan te vragen. Na het indienen van de verhuizing met de token, zal de verhuizing meestal direct gestart worden.*
 4. Bij een aantal domein extensies ontvang je na het indienen van de verhuizing een e-mail met de vraag of je de verhuizing wilt bevestigen. De verhuizing zal na bevestiging gestart worden.*
 5. Bij alle overige extensies dien je een verhuiscode (EPP code) op te vragen bij je vorige hostingprovider en dien je bij sommige extensies de verhuizing tevens per e-mail te bevestigen. De verhuizing zal dan na bevestiging gestart worden.*

3. Maak een kopie van je website

Als je nog geen kopie van je website hebt zal je die nog moet maken. Hoe je een kopie van je website kan maken hangt af van het type website.

 • Een html website kan je meestal via FTP downloaden.(als de pagina's niet al op je computer staan) 
 • Wanneer je website is gebaseerd op Joomla, Wordpress of een ander CMS moet je de bestanden via FTP downloaden en een backup maken van je database.
 • Is je website gemaakt met een online website builder of webshop builder dan zal je alle teksten en afbeeldingen naar je eigen computer moeten downloaden en opnieuw een website op moeten bouwen. 

4. Start de verhuizing naar HTMLklus Webhosting!

Na het doorlopen van bovenstaande stappen plaats je via deze website de bestelling, en wij zorgen er voor dat wij de verhuizing van je domeinnaam starten, direct- of op de gewenste datum. *
N.B. Houd er rekening mee dat een domeinverhuizing soms enkele werkdagen kan duren dus wacht niet tot het laatst om je domein te verhuizen.


5. De laatste stap, het uploaden van je website

Wanneer je online hebt betaald ontvang je direct na de betaling een e-mail met de gegevens waarmee je kan inloggen op ons controle paneel (Plesk) waar je gelijk kan beginnen met het configureren van je webhosting account en het uploaden van je website.

 

 

*  Bij de bestelling kan je aangeven dat je de domeinnaam later wilt verhuizen, bijvoorbeeld omdat je meer tijd nodig hebt om je website te verhuizen.